Termene limită pentru Registrul General de Evidență a Salariaților (REVISAL)

Registrul este completat în ordinea angajării și include următoarele elemente:

  1. datele de identificare ale angajatorului care angajează personal pe baza unui contract individual de muncă, cum ar fi: numele, codul unic de identificare – CUI, identificarea fiscală – CIF, sediul social și numele și prenumele reprezentantului legal – pentru persoanele juridice, respectiv: numele, prenumele, codul numeric personal – CNP, domiciliul – pentru persoanele fizice.
  2. datele de identificare ale angajatului.
  3. data încheierii contractului individual de muncă și data de început a activității.
  4. funcția / ocupația conform specificației Clasificării Ocupațiilor din România (COR) sau altor acte normative.
  5. tipul contractului individual de muncă.
  6. durata contractului individual de muncă, respectiv nedeterminată / determinată.
  7. durata timpului de lucru și distribuția sa.
  8. salariul de bază brut lunar, indemnizațiile, bonusurile și alte suplimente, conform stipulațiilor din contractul individual de muncă sau, după caz, din contractul colectiv de muncă.
  9. datele de identificare ale utilizatorului în cazul contractelor de muncă temporare.

Primele 9 elemente sunt înregistrate în registrul și trimise la inspectoratul teritorial de muncă cel târziu în ziua lucrătoare precedentă începerii activității angajatului. La fel se procedează și pentru data de început / încetare a detașării angajatului pe teritoriul altui stat.

  1. data transferului  precum și detalii de identificare ale angajatorului care efectuează transferul.
  2. data preluării prin transfer, precum și detalii de identificare ale angajatorului de la care se efectuează transferul.
  3. data la care începe detașarea și data la care se încheie detașarea, precum și datele de identificare ale angajatorului către care se face detașarea.
  4. data de începere și data de încheiere a detașării transnaționale, statul în care urmează să fie efectuată detașarea transnațională, numele beneficiarului / utilizatorului căruia i se va furniza activitatea angajatului detașat și natura acestei activități.
  5. data de începere și data de încheiere a detașării pe teritoriul unui stat care nu este membru al Uniunii Europene sau al Spațiului Economic European, statul în care urmează să se facă detașarea, numele beneficiarului / utilizatorului căruia i se va detașa angajatul și natura acestei activități.
  6. perioada, cauzele suspendării și data încetării suspendării contractului individual de muncă. data și temeiul legal al încetării contractului individual de muncă.

Datele privind suspendarea contractelor de muncă trebuie transmise Registrului cel târziu în ziua precedentă datei suspendării / datei încetării suspendării, cu excepția cazului de absență nemotivată când înregistrarea se face în termen de 3 zile lucrătoare de la data suspendării.

Încetarea contractului de muncă trebuie transmisă Registrului cel târziu în ziua încetării contractului individual de muncă / în data recunoașterii evenimentului care a determinat, conform legii, încetarea contractului individual de muncă.

În cazul detașării salariaților, angajatorul înregistrează pentru salariații detașați, perioada de detașare și numele angajatorului către care se face detașarea înainte de detașarea salariaților.

Contravenții pentru Registrul General de Evidență a Salariaților (REVISAL)

Amendă cuprinsă între 5.000 și 8.000 de lei pentru următoarele fapte:

  • Raportarea datelor către registrul general al salariaților privind elementele contractului individual de muncă, pentru care există dovada executării, adică prestarea muncii și plata salariului, în încălcare a termenului limită.
  • Refuzul de a furniza inspectorului de muncă documentele care au stat la baza înregistrărilor efectuate în registrul general al salariaților.
  • Neraportarea transferului salariaților în termenul prevăzut de lege.
  • Neraportarea suspendării, detașării și încetării contractelor de muncă în termenul prevăzut de lege.

Amendă cuprinsă între 3.000 și 6.000 de lei pentru următoarele fapte:

  • Completarea registrului de către persoane altele decât cele desemnate printr-o decizie scrisă a angajatorului.
  • Completarea registrului cu date eronate sau incomplete
  • Neaducerea la cunoștința Inspectoratului Teritorial de Muncă, în scris, despre încheierea contractelor pentru serviciile REVISAL, precum și datele de identificare ale prestatorului, în termen de 3 zile lucrătoare de la data încheierii contractului de servicii.

Amendă cuprinsă între 2.000 și 5.000 de lei pentru încălcarea obligației de a păstra dosarul personal la sediul angajatorului sau, după caz, la sediul secundar, căruia i s-a delegat competența de a angaja personal prin încheierea contractelor individuale de muncă.

Amendă cuprinsă între 300 și 1.000 de lei pentru încălcarea angajatorului a prevederilor referitoare la furnizarea angajaților a copiilor documentelor din dosarul personal în termen de 15 zile lucrătoare de la data cererii.

HOTĂRÂRE nr. 905 din 14 decembrie 2017

Echipa noastră de profesionişti vă stă la dispoziţie pentru orice clarificări sau detalii suplimentare necesare în analiza Dumneavoastră. Informaţiile prezentate mai sus reprezintă doar un rezumat al aspectelor pe care le considerăm relevante în legislaţia publicată recent. Această informare legislativă nu este exhaustivă şi nu este destinată a fi utilizata drept consultanţă într-o anume chestiune dată. Invităm toti cititorii să ne contacteze pentru mai multe clarificări cu privire la orice aspect specific. Echipa Argus Audit şi asociaţii săi nu işi asumă răspunderea cu privire la acţiunile întreprinse de terţe părţi în legătură cu informaţiile prezentate în publicaţiile noastre în mod exclusiv.